Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Η ανδρική κλιμακτήριος και τα συμπτώματά της!

Από τη στιγμή που κάποιος έχει αναπτυχθεί κανονικά και έχει λειτουργήσει κανονικά σεξουαλικά και κάποια στιγμή στο μέλλον έχει μειωμένη ή απούσα λειτουργία, η διάγνωση είναι κυρίως υποκειμενική παρά αντικειμενική.
Τα συμπτώματα περιγράφουν το αποτέλεσμα της λειτουργικής δυσαναλογίας μεταξύ των βλεννογόνων και των σεξουαλικών αδένων (ο θυροειδής και οι επινεφρίδιοι αδένες μπορούν να εμπλέκονται δευτερεύοντες), με τη διαταραχή του αυτόνομου και του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Τα συμπτώματα είναι κυρίως λειτουργικά.
Εχουν ταξινομηθεί σαν νευρικά, κυκλοφορικά, και γενικά.
Νευρικά συμπτώματα. οι περισσότεροι από τους ασθενείς παραπονιούνται για μια έντονη υποκειμενική νευρικότητα.
Υπάρχει ένα συναίσθημα έντασης και η αίσθηση οτι είναι "ταραγμένοι".
Πολλοί δηλώνουν ότι αυτό είναι περισσότερο εμφανές όταν συμβεί το πρωί ή κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Υπάρχει μειωμένη δυνατότητα για διανοητική συγκέντρωση, οι διανοητικές διαδικασίες είναι αργές, και αυτά τα άτομα ξεχνούν εύκολα, ειδικά τα πρόσφατα γεγονότα.
Εάν διαβάζουν ένα άρθρο δεν μπορούν να πούν τι έχουν διαβάσει και πρέπει να το ξαναδιαβάσουν πολλές φορές για να συγκρατήσουν ονόματα, αριθμούς και ημερομηνίες. Κατάθλιψη.
Είναι ένα σημαντικό σύμπτωμα.
Οταν συμβαίνει, οι ασθενείς χάνουν το ενδιαφέρον για την εργασία τους, το σπίτι τους, ή για τα ενδιαφέροντά τους γενικά. Θέλουν να αποφύγουν τους ανθρώπους, και δεν ενδιαφέρονται για τις κοινωνικές τους δραστηριότητες.
Τα βάζουν με τον εαυτό τους, νιώθουν άρρωστοι, έχουν φοβίες και ανησυχούν χωρίς αιτία.
Χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και νιώθουν ένα συναίσθημα ματαιότητας. Σε αυτό το στάδιο της κατάστασης οι ασθενείς κλίνουν στην ψύχωση, μπορεί να είναι αυτο-κατηγορητικοί, να έχουν σκέψεις αυτο-καταστροφικές, και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να πράξουν αναλόγως.
Αυτό το ακραίο στάδιο έχει αναφερθεί ως γεροντική μελαγχολία, είναι ψύχωση, αλλά που προκαλείται από τα συγκεκριμένα συμπτώματα, και ονομάζεται "κλιμακτήρια ψύχωση".
Κούραση.
Μερικοί από τους ασθενείς δηλώνουν ότι υπάρχει έντονη μείωση της αντοχής τους και ότι κουράζονται εύκολα.
Αλλοι παραπονιούνται ότι είναι συνεχώς κουρασμένοι, ή ότι μόλις ξυπνάνε το πρωί αισθάνονται εξαντλημένοι πιο πολύ και από την προηγούμενη νύχτα.
Παραπονιούνται επίσης για πόνους χωρίς αιτία των οποίων η θέση μπορεί να αλλάξει σ' οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Αυτός ο πόνος συνήθως δεν συνοδεύεται από την ερυθρότητα, τη διόγκωση, ή τη θερμοκρασία, και συναντάται συχνά ως ρευματική αρθρίτιδα και κλιμακτήρια αρθρίτιδα.
Μειωμένη λίμπιντος.
Τα περισσότερα άτομα δηλώνουν ότι έχουν παρατηρήσει μια μείωση στην σεξουαλική λειτουργία.
Η μείωση στη σεξουαλική λειτουργία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η επιθυμία και η δυνατότητα έχουν χαθεί εξ ολοκλήρου.
Σε πολλές περιπτώσεις η πτώση της σεξουαλικής λειτουργίας και η εμμονή της επιθυμίας οδηγούν πολλά άτομα να συμβουλευθούν παθολόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου