Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΓΕΛΟΙ?


Τα τελευταία χρονια με γοήτευε ότι ειχε σχέση με αγγέλους απο εικόνες,βιβλία,έργα τέχνης. Διαβάζοντας οσα έλεγαν οι διάφορες θρησκείες,είδα ότι δεν υπάρχει θρησκεία στην οποία να μη γίνεται αναφορά σε αγγέλους.Οταν αρχίσουμε να ψάχνουμε...το ταξίδι είναι μακρύ.... Οχι μόνο στα θρησκευτικά κειμενα,αλλά και η λογοτεχνία,η μουσική,η ζωγραφική και η γλυπτική ειναι γεμάτες από τις μορφές τους. Από τα αρχαία χρόνια η Ρωμαική Καθολική Εκκλησία δίδασκε πως καθε ανθρώπινη ύπαρξη,κατέχεται από έναν άγγελο που καθοδηγεί και διαφυλάσσει τη ψυχή της.<<Σε όποιο μέρος και να βρίσκεσαι,όποιο μυστικό και να κρύβεις,σκέψου το φύλακα-άγγελό σου....Αν αληθινά τον αγαπάς,δε θα αποτύχεις ποτέ να πιστέψεις στη δύναμη του Θεού και στην επιθυμία του να σε βοηθήσει....>> Η Ορθοδοξη Εκκλησία τιμούσε πάντα τους αγγέλους με κυρίαρχη αυτη της 8ης Νοεμβρίου που γιορτάζεται η σύναξη των αγγέλων,από τον αρχάγγελο Μιχαήλ. Οι άγγελοι έχουν σώματα,αλλά επειδή βρίσκονται σε ένα ανώτερο επίπεδο δόνησης,μερικές φορές δυσκολεύονται να πάρουν μορφή.Συχνά όμως παιρνουν ανθρώπινη μορφή για σύντομο διαστημα και μετά φαίνεται σαν να εξαφανίζονται.Μιλούν τηλεπαθητικά όταν βρίσκονται σε μορφή <<αγγέλου>> και συχνά με τρόπο φαινομενικά λεκτικό,όταν παίρνουν ανθρώπινη μορφή. Ο Ιωάννης Δαμασκηνός γράφει<<Οι αγγελοι είναι ύπαρξις πνευματική και αεικίνητος,ελευθέρα,ασώματος.... φύσις λογική και πνευματική....διαφερουν μεταξύ τους ως πρις τον φωτισμόν....ειναι ικανοί και προθυμοι και παρουσιάζονται αμέσως παντού.>> Σας εχει συμβεί να νιώθετε πως ενώ ειστε μόνοι να αισθανεστε δίπλα σας μια ζεστή παρουσία? Τελευταία στιγμή να αλλάξατε τα σχέδιά σας επειδη ακουσατε τη συνειδησή σας και σας βγήκε σε καλό? <<Είχα φύλακα άγγελο>>δεν λέμε όταν ξεπερνάμε κάποια δυσκολη κατασταση? Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν άγγελοι και το μόνο που θέλου είναι το καλό μας.

Σε όποια θρησκεία και αν ανατρέξουμε υπάρχουν στρατιές αγγέλων, φύλακες, οδηγητές, αγγελιοφόροι, θεραπευτές. Πάντα στην υπηρεσία των ανθρώπων, έργο που αναλαμβάνουν πάντα με ανιδιοτέλεια και τους δίνει χαρά. Οι φύλακες άγγελοι του καθενός αφουγκράζονται το αίτημα και το μεταδίδουν σε όλο το Σύμπαν ώστε να έρθει η βοήθεια. Ανάλογα με τις ιδιότητες που έχουν χωρίζονται σε οικογένειες με συγκεκριμένο σκοπό αλλά πάντα συνεργάζονται για να επιτύχουν το σκοπό τους. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΓΓΕΛΩΝ ΑΓΓΕΛΟΙ: με λευκά φτερά με ασημένιες άκρες σύμβολο ο γλάρος στοιχείο ο Ήλιος Πέτρα το μαργαριτάρι προορισμός Προστάτες Ειδικότητα Φόβοι, φοβίες ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ : με λευκά φτερά με μπλέ άκρες σύμβολο ο λύκος στοιχείο η βροχή Πέτρα άκουαμαρίν προορισμός Αγγελιαφόροι, θεραπευτές Ειδικότητα Ελπίδα ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ : φτερά λευκά με ρόζ άκρες σύμβολο το καναρίνι στοιχείο η μουσική Πέτρα Χαλαζίας προορισμός Ψαλμωδοί χαράς Ειδικότητα Αϋπνίες ΣΕΡΑΦΕΙΜ: φτερά λευκά με ρόζ άκρες σύμβολο το καναρίνι στοιχείο η μουσική Πέτρα Χαλαζίας προορισμός Ψαλμωδοί χαράς Ειδικότητα Όνειρα που τα θυμόμαστε ΔΥΝΑΜΕΙΣ: φτερά λευκά με πρασινωπές άκρες σύμβολο το γεράκι στοιχείο η σελήνη Πέτρα Σμαράγδι προορισμός Θεραπευτές Ειδικότητα Γαλήνη ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ: φτερά λευκά με πορτοκαλί άκρες σύμβολο το κοράκι στοιχείο ο άνεμος Πέτρα Οπάλιο προορισμός Απομάκρυνση των σκοτεινών δυνάμεων Ειδικότητα Μοίρα Πηγή: "Το βιβλίο των Αγγέλων" "Sylvia Browne"



Οι άνθρωποι ..... νιώθουν άβολα όταν ακούν για αγγέλους στο σημερινό κόσμο.Όταν μπορούμε να ερμηνεύσουμε κάτι το χαρακτηρίζουμε ως "φυσικό συμβάν". ¨Οταν όμως δεν μπορούμε, διστάζουμε να το χαρακτηρίσουμε ως "υπερφυσικό". Και όμως πόσοι από εμάς, σε στιγμές που η ζωή μας φαίνεται να είναι τρομακτική ή γεμάτη πόνο ή αδιέξοδα, δεν έχουμε ακούσει έναν ψίθυρο ή δεν έχουμε νιώσει ένα αόρατο χέρι στον ώμο μας ή δεν έχουμε βοηθηθεί από έναν άγνωστο που έμοιαζε με εμάς.... και που ωστόσο δεν είναι σαν εμάς? Σε καιρούς που νιώσαμε εγκαταλελειμένοι και μόνοι, πόσοι από εμάς δεν νιώσαμε να μας "αγγίζει" μια μυστηριώδης και ανεξήγητη συνάντηση, που μας έδωσε κουράγιο και την δύναμη που χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε? Γιατί είναι άραγε απαραίτητο να ερμηνεύουμε τέτοια συμβάντα? Γιατί άραγε ένας θεός γεμάτος αγάπη να μην νοιαστεί για τα παιδιά Του και να μην αποστείλει αγγέλους και ανθρώπους να κάνουν το έργο του? Γιατί τι κάνουν οι αγγέλοι? Μας φέρνουν καλά νέα.Ανοίγουν τα μάτια μας σε στιγμές δέους, σε υπέροχες δυνατότητες, στην ιδέα ότι ο Θεός βρίσκεται εδώ, ανάμεσά μας.Ανυψώνουν την καρδιά μας και μας χαρίζουν φτερά. Η ελευθερία που έδωσε ο θεός στον άνθρωπο και δεν μπορούν οι Άγγελοι να την παραβούν λέει ότι οι άγγελοι δεν μπορούν να επέμβουν στην ζωή μας χωρίς την ρητή μας άδεια. Η μόνη εξαίρεση, είναι σε καταστάσεις που απειλούν την ζωή μας, πριν την ώρα που είναι προγεγραμμένη να φύγουμε. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση πρέπει να ζητήσουμε από τους αγγέλους να μας βοηθήσουν. Πως το ζητάμε μπορεί ν'αναρωτιέστε. Δεν χρειάζεται καμμίας συγκεκριμένης μορφής επίκληση προκειμένουν να τους καλέσετε για να σας βοηθήσουν. Πρέπει να σκεφτείτε ¨ΑΓΓΕΛΟΙ ή ΑΝΩΤΕΡΕ ΑΓΓΕΛΙΚΕ ΜΟΥ ΕΑΥΤΕ, η προσευχή να πηγάζει απ'την καρδιά σας. Και εκείνοι θα ανταποκριθούν άμεσα. Εσείς,όπως και πολλοί από εσάς, έχετε δύο ή περισσότερους φύλακες Αγγέλους από την στιγμή της γέννησής σας μέχρι τον θάνατο. Από την στιγμή που γεννήθηκε η ψυχή σας, ο Θεός,της έδωσε έναν άγγελο να την προσέχει.Είναι το άλλο σας θεικό κομμάτι,ο ανώτερος αγγελικός εαυτός που σας συντροφεύει και σας καθοδηγεί σε όλες σας τις ενσαρκώσεις. Η εσωτερική φωνή μέσα στο μυαλό σας.Τό ένστικτό σας!!!! Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε, να πείτε ή να σκεφτείτε που να κάνει τους αγγέλους σας να φύγουν μακριά σας ή να σας αγαπήσουν λιγότερο. Η αγάπη τους για εσάς, είναι παντοδύναμη και χωρίς όρους!!! Εγώ πιστεύω πως υπάρχουν άγγελοι και το μόνο που θέλου είναι το καλό μας. Πειτε τη γνώμη σας ή μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.



Σαν δυό λευκά ποιητικά αλόγατα τρελλά ενωθηκαν στον ουρανο οι αγγέλοι κατέβηκαν καλπάζοντας στη γή περπάτησαν στης θάλασσας την αλμη κι εγινε η μορφή μας σύννεφο στου ουρανού την άκρη Παντρεύτηκε ο έρωτας κι αγάπη κι εγινε η συνάντηση γιορτή



Και σαν βουτήξω το φτερό τ΄αγγέλου στο μελάνι...





Η θυσία των αγγέλων Από την Ιφιγένεια (30-4-2003) Διαβάτη που διαβαίνεις απ τα Τέμπη και θαμπωμένος μένεις από του δειλινού την μαγευτική τη ρέμβη, στάσου και ξεκουράσου λίγο εκεί και άναψε στην μνήμη τους ένα κερί. Δεν είναι άσκοπο, δεν είναι περιττό γιατί στον τόπο αυτό, ξεψύχησαν 21 άγγελοι, στης νιότης τον ανθό, με τρόπο φοβερό. Λίγες κουβέντες, μια προσευχή, μα πάνω από όλα πες μια ευχή, ποτέ ξανά να μην γενεί Θεέ μου μια φρίκη σαν κι' αυτή! Δώσε μια υπόσχεση πίσω σαν κοιτάς, πως θα προσεχείς σαν οδηγάς, πως την ζωή θα σέβεσαι και θα τιμάς, πως τους αγγέλους που χάθηκαν, δεν θα ξεχνάς!

2 σχόλια:

  1. Εγώ πιστεύω..πως ο καθένας μας εχουμε δίπλα μας τον φύλακα αγγελό μας..κάθε στιγμή κάθε λεπτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. asxoloyme energa me toys aggeloys edo k pano apo ena xrono, exo nosei tin paroysia k tin boitheia toys idika toy fylaka aggeloy moy, gia emena den tithete thema an yparxoyn i oxi i dikia moy prospathia einai na eimai synexos syndedemenh kati poy den to kataferno apolyta elpizo na ta katafero me tin epim0ni k ypomoni
    S

    ΑπάντησηΔιαγραφή